Parterapi

PARTERAPI


At indgå i et parforhold opstår ofte i en rus af lykke, og meningsfuldhed. Man kan få følelsen af at blive hel, at blive forstået fuldt ud. Det skaber ofte fornemmelsen af samhørighed på et dybt, dybt plan.

For mange er det dét, vi ultimativt stræber efter, for os selv.


Men det kan også tage al energien ud af én, så vi hverken kan holde vores partner eller os selv ud.  Fylde os med svære følelser vi ikke aner hvad vi skal stille op med. Vi kan føle os fuldstændig forladte og overgivet til os selv i en grad som gør at alt kan føles ligegyldigt.


Når vi indgår i tætte relationer, og her især som partnere, aktiveres vores tidlige mønstre, dynamikker og overlevelsesstrategier, i en grad som tangerer det vi oplevede som børn, i relation til vores forældre. Dette kan skabe kæmpe frustration i relationen til vores partner og os selv.

Lige så givende det kan føles at være i et forhold, lige så alt-opslidende kan det føles (og siden blive), at dele hinanden på en sådan måde. Det kræver dagligt arbejde at pleje et godt og sundt parforhold.

Den mest betydningsfulde faktor for at skabe udvikling i sit parforhold, er at begge parter er enige om at arbejde med det.

Nogle gange kan man gøre det arbejde selv, og nogle gange når man dertil, at man ønsker hjælp til at komme videre.

Det kan være meningsfuldt at gå i parterapi, hvis i ønsker at vedligeholde et allerede velfungerende parforhold, men måske også oplever at det er svært at være sammen på den måde, i hver især ønsker. Eller hvis I oplever at blive udfordret af samme gentagende mønstre i jeres samspil.

Der er også mange som finder det meningsfuldt at gå i parterapi, når man ønsker at afslutte et forhold på en ordentlig måde.

 

Min tilgang til parterapi er meget inspireret af metoden NARM, som du kan læse mere om her.

NARM udforsker de relationelle dynamikker vi har taget med os fra barndommen, og undersøger hvilken indflydelse de har på vores ”voksne” og nutidige relationer.

Her er der mulighed for at finde vigtig indsigt og stor forståelse og omsorg for sin partner og ikke mindst sig selv.

Hvis I er i tvivl om parterapi er noget for jer, er i også velkomne til at tage kontakt til mig, for en uforpligtende snak.